Ieder jaar gaan de vrijwilligers van ReumaNederland met elkaar door heel Nederland de straat op om geld op te halen voor onderzoek. Ondanks dat duizenden mensen in Nederland en miljoenen mensen wereldwijd een vorm van Reuma hebben, is er nog steeds geen medicijn of behandelmethode welke reuma kan laten genezen. Patiënten leveren iedere dag een hoop vrijheid in, gaan en staan waar je wilt is niet altijd een optie en zelfs de kleinste bewegingen zoals het bespelen van een piano kan met veel pijn gepaard gaan.

Kinderen wie de diagnose Reuma soms al op 4-jarige leeftijd krijgen komen zo voor grote uitdagingen te staan. In de collectebus van ReumaNederland vertellen patiënten en onderzoekers met hulp van Anita Witzier hun verhaal. Over het inleveren maar ook over het vinden van geluk en nieuwe kansen.
De video's zijn ontwikkeld in serie-vorm om vervolgens in te zetten op NPO-start als online video reclames. Binnenkort zijn de video's op alle kanalen van ReumaNederland en bij NPO start te zien, om de verhalen over Reuma verder te vertellen en bewustwording over het belang van geven aan de collectant te delen.
Crew: Annet Beskers als Producent, Lichtgevoelig (Roos Jansen) voor camera, geluid en montage. 
Datum: Januari 2020.
Back to Top