Geproduceerd door: Lichtgevoelig Filmproducties
Uitgevoerd door: Lichtgevoelig Filmproducties

Mercedes-Benz Dealer Bedrijven was op zoek naar een video om hun Certified locatie in Roelofarendsveen in de spotlight te zetten. Het oorspronkelijke idee was om een video te maken met een mooi interview kader en hier omheen sfeerbeelden. Maar al gauw groeide dit idee uit tot een concept met een persoonlijker randje. 

Britta (Communicatie, MBDB) droeg een tweede idee aan: kunnen we de opnames ook zo uitvoeren dat het lijkt of de camera een bezoeker aan de locatie is? Waarbij Jean-Paul, het gezicht van de Mercedes-Benz Certified locatie, recht in de camera kan spreken en hierbij de kijker rond leidt door het pand. Een verschrikkelijk leuk idee, want een point-of-view shot is natuurlijk een stuk persoonlijker als een interview kader. Dit maakt een bezoek aan de locatie in Roelofarendsveen laagdrempeliger doordat een online bezoeker, op bijvoorbeeld de website of social media, Jean-Paul en de locatie al eens digitaal heeft kunnen ontmoeten. Het concept en het verhaal van de vestiging zijn zo al een stukje toegelicht en de kijker heeft Jean-Paul al een digitale handdruk kunnen geven.

Uiteindelijk is de video een hybride geworden tussen idee 1 en idee 2. Met beelden waarbij de camera de bezoeker simuleert inclusief ontmoeting met Jean-Paul en een proefje van de ervaring welk je kunt verwachten bij de aanschaf van een certified bedrijfswagen. Onderstreept met mooie sfeerbeelden van de locatie. Want natuurlijk is het ook altijd leuk om de locatie even vanuit de lucht en vanachter de schermen te mogen bekijken. Al met al, een video welk echt is ontstaan uit een sterke samenwerking tussen een creatieve opdrachtgever en Lichtgevoelig als uitvoerende tak. Veel kijkplezier!
" De video wordt waanzinnig ontvangen! Nogmaals bedankt, we zijn erg trots op het resultaat! "​​​​​​​
- Britta van der Voet, Mercedes-Benz Dealer Bedrijven

Opgeleverd: Mei 2021
Camera: Sony Fx3, Sony Fs7
Back to Top